Barvanje las je lahko zelo zabavno za nekatere ljudi

Mlajši se po navadi barvajo iz čistega dolgčasa. Želijo eksperimentirati, da vidijo kaj jim paše in s tem vidijo da ne obstajajo samo naravni lasje in da imamo lahko kakršnokoli barvo želimo. Mlade včasih vidimo vsak teden z drugo barvo las, saj so v fazi ko eksperimentirajo z barvanjem las. Obstajajo barve, ki ne ostanejo dolgo na laseh ampak gredo po določenem številu pranja las dol. Tako lahko zelo pogosto eksperimentirajo in vidijo kaj jim paše in kaj ne. Če jim kakšna barva ne paše, ni noben problem, saj se lahko čez kakšen teden pobarvajo z drugo barvo. Obstajajo pa tudi stalne barve, ki ostanejo na laseh dokler ne prerastejo in jih odstrižemo. To pomeni, da je potrebno barvat lase, ko zraste narastek, konstantno z isto barvo ali temnejšo.

Barvanje las je lahko zelo zabavno za nekatere ljudi

Ko govorimo o mladih, ni tak problem, naj raziskujejo dokler imajo lepe in močne lase. Ko pa smo malo starejši in začnemo siveti, potem pa dobi barvanje las čisto drug pomen. Ko smo starejši in začnemo siveti, želimo to seveda skriti. Nekatere ženske začnejo siveti zelo zgodaj, ko so se zelo mlade in sivi lasje te lahko močno postarajo. Tega si seveda nobena ženska ne želi, kar pomeni, da se začnejo vse barvati čez čas. Zelo malo žensk je, ki sni ne barvajo las oziroma skrivajo sive lase.

Če gre za stare ljudi je razumljivo, da imajo sive ali bele lase in tega ne skrivajo, če pa gre za punco staro trideset let in ima nekaj sivih las, bo to definitivno prekrila z neko barvo.

Ženske s sivimi lasmi se potem po navadi barvajo s barvami, ki so najbližje njihovi prejšnji bari, predno so začeli lasje siviti. Se pravi če smo imeli rjave lase in smo začeli siveti, bomo se barvali na rjavo na barvo.

Barvamo se lahko iz čiste zabave ali pa z razlogom, oboje je lahko zabavno ali pa stresno, saj vzame kar nekaj časa.