Moja prijateljica je obsedena z Dolce Gusto

Če ne bi poznala nje, še danes ne bi vedela, kaj je Dolce Gusto. Mogoče se vam zdi to čudno, vendar sama sem prisegala in še prisegam na turško kavo, zato se nikoli nisem niti pozanimala kakšne vrste kave vse obstajajo. Seveda dokler si ni Dolce Gusto kupila moja prijateljica, takrat pa se je začelo. 

Njej se dan ne more začeti, da ga ne začne z kavo, po moje zvečer gre že z to mislijo spat, da bo zjutraj pila kavo, to je njen obred, ki je nujen. Resnično si je ne predstavljam, da preživi dan brez njene kave, ker jo non stop poslušam, da si mora skuhati kavo. Sprva sem mislila, da pije turško kavo, ko pa sem enkrat prišla na obisk in mi je ponudila kavo, sem videla, da ima kavni aparat Dolce Gusto in da je na njega še kako ponosna. Pa je začela:

Kakšno kavo boš?

Navadno, z mlekom, podaljšano, kratko, toplo mleko, mrzlo mleko?

Vprašanja so kar letela in na hitro sem ji rekla kavo z toplim mlekom, da ne bi izpadla, da nimam pojma. Videla sem z kakšnim užitkom ona pripravlja Dolce Gusto kavo, resnično je ponosna na ta kavni aparat in tudi sama pove, da bi jo lahko spila 10 šalic, če bi smela. 

Sedaj vem, da vedno, ko pridem k njej pijeva Dolce Gusto kavo, ker je to njen užitek in tega ji ne bi nikoli vzela. Tako vedno rečem, da bom kavo, pa če tudi bi pila samo vodo, ker tako uživa, da jo kuha, kako naj ji ta užitek vzamem. Ne bom rekla, da Dolce Gusto kava ni dobra, še kako je dobra in okusna in same pohvale lahko gredo k proizvajalcu, ker so res naredili dober kavni aparat za malo denarja, kar pa je v današnjih časih redkost in Dolce Gusto ta redkost na tržišču je. Dober in poceni.