Kako ti lahko pride prav delovna obutev, če imaš doma kmetijo

Sam delam v podjetju, ko je delovna obutev obvezna. Vsi zaposleni jo dobimo zastonj, ker jo plača podjetje. Najboljše pri vsem tem pa je to, da meni delovna obutev ostane doma in jo lahko nosim tudi v privat času. 

Sam imam doma veliko kmetijo in vsi, ki vedo, kaj pomeni imeti veliko kmetijo, se zavedajo, da je treba kar pošteno delati. Sam se prebujam zgodaj zjutraj, da preden grem v službo, nahranim živali in očistim hlev. Mnogi mi pravijo, da tega vsega ne bi zmogli in kako sem sposoben in priden, da zraven kmetije hodim še v službo. Jaz pa sem mnenja, da je to zame nekaj najboljšega, kajti tako nisem samo doma, ampak sem obkrožen z ljudmi. Sem družaben človek in to mi paše. Ker je v službi potrebna delovna obutev, se čez leta te obutve nabere in lahko jo naprej uporabljamo doma. Meni pride še kako prav, ker imam kmetijo. 

Ker je ta obutev res dobra in nepremočljiva, mi pride na kmetiji pozimi še kako prav. Ker šef ve, da imam doma kmetijo, poskrbi, da dobim eno obutev na leto več. Nikoli mi ni rekel tega, da ve, da mi delovna obutev pride prav, sam pa se zavedam tega, da je le dober človek, ki razume, kako je imeti kmetijo in kako prav ti pride pravilna in dobra obutev.

V službi sem med najboljšimi delavci, po navadi vedno dobim mesečno nagrado, kar me tudi osrečuje. Ja, delovna obutev pa je pri nas obvezna, ker imamo nevarno delo in se kdo brez pravilne obutve lahko poškoduje. 

Danes je delovna obutev res dobra in kvalitetna, takšne obutve ne dobiš povsod, kot nam jo pri nas priskrbi šef, zato vem, da mi bo še kako prav prišla tudi doma, ko bom delal nevarna in umazana dela.