Moj dragi ne ve več, kaj bi pojedel, da bi imel boljši imunski sistem

Ja, prišel je grozni čas in če se bojimo za naše zdravje, je trenutno čas, ko se vsi ukvarjajo, kako si bodo ojačali imunski sistem in tako poskrbeli, da bodo ostali zdravi. Sedaj je čas korone, nikomur ni lahko, vsak se bojuje po svoje, sama sem prepričana, da raznovrstna hrana najbolj pripomore, da imamo dober in močan imunski sistem, na trgu pa se ponuja res veliko izdelkov, ki nam po njihovih besedah pripomorejo za boljši imunski sistem, ki pa je današnji čas, še kako potreben.

Že nekaj dni, vsak novi dan vidim, da moj dragi kupi kakšen novi vitamin, mineral, ki ga je začel uživati, da bi imel boljši imunski sistem, ker se boji, da bo zbolel. Zadnje čase se tudi ne počuti dobro, zato misli, da mu bodo vsi ti dodatki k prehrani pomagali. Malo me skrbi, ker so police polne njegovih dodatkov in enostavno se mu vidi, da je zabredel pregloboko. Ko sem se skušala z njim pogovoriti, kaj je imunski sistem in na kakšen način si ga lahko izboljšamo, me ni hotel poslušati, še naprej je jemal vse te prehranske dodatke.

Vse lepo in prav, naj je vse te prehranske dodatke, čeprav mu res ne bi bilo potrebno, vendar te stvari stanejo, brez heca se že na daleč vidi, da mesečno zapravi za njih preko 10 eurov. To pa je višek, če bi on upošteval tri stvari:

  • Raznolika prehrana,
  • fizična aktivnost,
  • mirno življenje, bi njegov imunski sistem bil čisto ok.

Nekaj časa sem ga še gledala, kako vestno vse skupaj jemlje, potem pa sem dobesedno znorela in mu vse zmetala v eno vrečko, dala sem mu predvajat en odlomek, ki govori, kako si lahko izboljšamo imunski sistem in da prehranskih dodatkov v bistvu sploh ne potrebujemo. Tako sem ga prebudila, zavedal se je, da je padel pod vpliv marketinga. Sedaj končno skrbi pravilno za svoj imunski sistem in upošteva moje tri trditve.