Majhna sobica in pogradi

Vse hujši časi prihajajo in težko je danes kupiti novo veliko stanovanje, srečen si že, če lahko kupiš manjše, da rešiš stanovanjski problem. Tudi majhne sobice so danes lahko opremljene zelo lepo, pogradi rešijo marsikatero otroško sobo. Večina ljudi ima še vseeno željo po dveh otrocih, ker so prepričani, da je to dobro in da eden otrok nima družbe. Problem pa nastane, če nimaš otroških sob, ravno zato pa je lahko rešitev za dva otroka tudi ena otroška soba in pa pograd, ki reši prostorsko stisko.

Pri nas smo imeli ta problem, da nismo imeli toliko sob, da bi vsak otrok imel svojo, danes rečem, da je dobro, da imava dva sina, ker si lahko pograd delita v isti sobi. Večji problem nastane, če imate hčerko in sina. Takrat je skoraj nujno, da imata vsak svojo sobo. No, pri nas so bili pogradi rešitev za prostorsko stisko in prav lepa je bila videti sobica. Sina sta bila zelo navezana eden na drugega in danes se vprašam, če je ravno to prispevalo k temu, ker sta imela eno sobo. Včasih to sploh ni slabo, pogradi lahko rešijo, da sta vseeno imela prostor v sobi, vsak svojo pisalno mizo in vsak svojo omaro. 

Če bi še enkrat morala odločati in če bi imela možnost, da ima vsak sin svojo sobo, bi verjetno izbrala isto, eno sobo, v poštev bi prišli pogradi, dve pisalni mizi in vsak svojo omaro. To je to, kar prinese povezanost med brati in kar je velikega pomena. Nikoli se nista pritoževala, da bi imela vsak svojo sobo, nekako sta uživala, da sta bila skupaj. Le včasih pogradi povzročijo kreganje, ker sta se menjavala, enkrat je eden spal zgoraj, drugi spodaj in obratno. Danes ko sta že odrasla, jima je to bilo tako všeč, da bosta verjetno svojim otrokom naredila isto, ena soba in pogradi so lahko super zadeva za zdrav odnos v družini.