Senčila, ki zagotavljajo preprosto uporabo in izjemno privlačen videz

Senčila praviloma veljajo za obvezen del prav vsakega doma pa tudi drugih vrst objektov. Čeprav se vam zdi, da veste za prav vse tipe senčil, pa je velika verjetnost, da vam je pri pregledovanju kaj ušlo. Na trgu se namreč pojavljajo tudi kakšne inovacije v povezavi s tem, zato jim je še kako pametno slediti, še posebej, ko opremljamo nov dom ali pa prenavljamo starega.

Nekateri smatrate za senčila samo rolete in zavese, morda še žaluzije, a izbira na tržišču je precej bolj pestra. Na sploh pa senčila lahko razdelimo na zunanja in notranja.

 

Zunanja senčila

Med zunanje vrste senčil štejemo rolete ter roloje. Slednji se najpogosteje uporabljajo v dveh različicah. To so zunanji roloji in screen roloji. Zunanji roloji se praviloma rabijo za učinkovito senčenje pred sončnimi žarki. Z njimi lahko dobro uravnavamo tudi temperaturo v prostorih. Specifični materiali tovrstnih senčil zagotavljajo namreč blokiranje sončnega obsevanja in tako ne prepuščajo toplote v notranjost.

Ko je govora o zunanjih senčilih, pa je zagotovo pametno vedeti tudi to, da se zunanji roloji lahko montirajo tako v vidni kot podometni izvedbi.

Senčila, ki zagotavljajo preprosto uporabo in izjemno privlačen videz

 

Notranja vrsta senčil

Med notranja senčila pa se prištevajo tista senčila, ki se torej montirajo z notranje strani oken ter drugih steklenih površin. Njihova posebnost je ta, da poleg senčenja omogočajo še eno zelo pomembno točko doma. Dajejo namreč posebno noto k dekoraciji prostora. Posledično so takšni produkti na voljo v zelo pisanih odtenkih, v različnih barvah in vzorcih. Na voljo je precej različnih materialov pa tudi izvedb.

Ko je govora o notranjih senčilih, vam verjetno najprej na pamet padejo zavese. Te se lahko razdelijo na lamelne, panelne ali pa na plise zavese. Nadvse priljubljeni so tudi notranji roloji. Za lamelne zavese se za izdelavo uporabljajo ožji trakovi, ki so med seboj povezavi. Narejeni so iz posebne tkanine.